Jidášky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 309 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 169.7 mg
 - Draslík 147.5 mg
 - Vláknina 4023.2 mg
 - Vitamín A 4023.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Utřeme do pěny máslo s cukrem, solí, 3 žloutky a nastrouhanou citronovou kůrou.
 - 
                                2
Přidáme vykynutý kvásek, mouku, mléko a vypracujeme jemné těsto, nesmí být příliš tuhé. Posypeme je moukou, přikryjeme ubrouskem a dáme kynout.
 - 
                                3
Z vykynutého těsta vyválíme plát o tloušťce 2 cm. Kulatou formičkou na koblihy vykrajujeme kolečka a rýhovacím kolečkem naznačíme mřížky.
 - 
                                4
Koláčky klademe ve větší vzdálenosti na plech, který jsme předem vymazali tukem. Necháme je chvíli kynout.
 - 
                                5
Před vložením do trouby je potíráme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
 - 
                                6
Studené jidášky pokapeme medem a podáváme.