Kaštanové pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Kaštany jedlé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 605 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jedlé kaštany nařízneme na oblé straně, položíme na vlhký plech a necháme je v troubě, až slupka praskne a dá se oloupat.

  • 2

    Oloupané kaštany uvaříme v osolené vodě pod pokličkou doměkka. Scedíme je a prolisujeme.

  • 3

    V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme prolisované kaštany a rozmícháme je se smetanou a vývarem na hustou kaši.

  • 4

    Nakonec pokrm podle chuti osolíme, osladíme a ochutíme koňakem.

Komentáře k receptu