Houbové tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Shiitake houby
  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 0.25 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 2 polévková lžíce Rýžový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 607 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 444.3 mg
  • Vláknina 6954.8 mg
  • Vitamín A 6954.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Necháme okapat na kostičky 2 x 3 cm nakrájené tužší bílé tofu (nebo sójový tvaroh). Vložíme do misky a zakapeme pár kapkami sezamového oleje, světlou sójovou omáčkou, posypeme mletým pepřem a na nudličky na jemno nastrouhaným zázvorem. Necháme 30 minut marinovat.

  • 2

    V misce smícháme zeleninový vývar, světlou sójovou omáčku, kukuřičný škrob a cukr, aby vznikla hladká směs.

  • 3

    V pánvi wok rozpálíme olej, na středně silném ohni smažíme na jemno nasekaný česnek do růžova. K tomu přidáme všechny houby (zbavené tuhých nožiček, větší kusy rozpůlené) a restujeme za stálého míchání 3 - 4 minuty, dokud nezměknou. Zalijeme směsí z rýžového nebo kukuřičného škrobu, opatrně vmícháme kostičky tofu a ještě 1 - 2 minuty pomalu mícháme. Dle potřeby dokořeníme.

  • 4

    Na talíři posypeme na šikmá kolečka nakrájenou cibulkou, mletým pepřem a na nudličky rozkrájenou jader zbavenou chilli papričkou.

Komentáře k receptu