Šiš-čevab (ražniči)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí maso
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 polévková lžíce Celer - nať
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 197 g
  • Sodík 490 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 202.9 mg
  • Vláknina 9543.2 mg
  • Vitamín A 9543.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1902.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jehněčí maso (více tučné) nakrájíme na větší kousky a cibuli pokrájíme na kolečka.

  • 2

    Maso osolíme, opepříme a střídavě s cibulí napichujeme na špejle tak, že začneme a končíme masem.

  • 3

    Špejle s masem vložíme do hrnce a zalijeme je vodou jen do poloviny.

  • 4

    Přidáme k němu jemně nastrouhanou mrkev, zrnka pepře, pokrájenou celerovou a petrželovou nať a dusíme pod pokličkou do měkka.

  • 5

    Hotový šiš-čevab posypeme pálivou paprikou a podáváme s omáčkou, ve které se vařily.

Komentáře k receptu