Sirup z jarních jedlových výhonků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 255 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 300 g Jedlové výhonky
  • 1.7 l Voda pitná
  • 1 kg Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jarní jedlové výhonky vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a pomalu za občasného promíchání vaříme cca 1 hodinu. Poté výhonky scedíme, vývar zachytíme do druhého hrnce, přisypeme cukr a pomalu vaříme ještě 2,5 - 3 hodiny.

  • 2

    Když má sirup jasně červenou barvu, nalijeme ho horký přes trychtýř do menších lahví, uzavřeme a odložíme na tmavé chladnější místo.

Komentáře k receptu