Telecí řízek sekaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 212 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 131.5 mg
 - Draslík 397.3 mg
 - Vláknina 145.8 mg
 - Vitamín A 145.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Přidáme sůl, nasekanou petržel, lžíci mouky, vše promícháme na hladkou hmotu.
 - 
                                2
Na moukou posypaném prkénku tvarujeme placičky, které opečeme na rozpáleném másle po každé straně asi 3 minuty.
 - 
                                3
Hotové řízky přendáme na nahřátou mísu. Šťávu podlijeme trochou vývaru, povaříme a přelijeme přes řízky.
 - 
                                4
Podáváme s bramborovou kaší nebo s dušenou rýží.