Telecí řízek s vaječnou omeletou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 30 g Olej stolní
  • 200 g Telecí kýta
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 671 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 216 mg
  • Draslík 1721.3 mg
  • Vláknina 5210 mg
  • Vitamín A 5210 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Podlijeme vývarem z kostí a dusíme doměkka.

  • 2

    Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme udušené, jemně nakrájené žampiony, promícháme a upečeme omeletu.

  • 3

    Při podávání klademe přeloženou omeletu na plátky masa. Můžeme ozdobit dílky rajčete.

Komentáře k receptu