Rizoto s rybím filé a paprikami
Suroviny
- 125 g Rýže loupaná
 - 500 g Rajčata
 - 400 g Filé z aljašské tresky
 - 225 ml Voda pitná
 - 50 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1.2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 209 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 40 mg
 - Draslík 488.3 mg
 - Vláknina 7647.8 mg
 - Vitamín A 7647.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži uvaříme v 225 ml osolené vody. Rajčata spaříme, oloupeme a rozčtvrtíme. Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli i česnek nadrobno nasekáme a necháme zesklovatět na 3 lžících olivového oleje. Přidáme papriky, opékáme asi 5 minut. Přilijeme víno, vmícháme rýži, rajčata, sůl a pepř.
 - 
                                3
Omyté porce filé pokrájíme na kousky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Krátce je opečeme na 3 lžících oleje, přidáme k paprikové rýži a podusíme asi 5 minut.
 - 
                                4
Nakonec do pokrmu přisypeme nadrobno nasekané lístky bazalky a podáváme.