Sarma
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 269 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 158.7 mg
 - Draslík 699.7 mg
 - Vláknina 4439.5 mg
 - Vitamín A 4439.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 122.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vnější kapustové (nebo zelné) listy spaříme horkou vodou a zbavíme silných žeber.
 - 
                                2
Vnitřní kapustové listy nadrobno nasekáme a smícháme s mletým masem, do poloměkka uvařenými krupkami, vejcem, solí a pepřem.
 - 
                                3
Směsí naplníme připravené listy, sbalíme je a převážeme nití. Závitky urovnáme do kastrolu, přidáme omytá, nakrájená rajčata a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
 - 
                                4
Podáváme jako samostatný pokrm bez přílohy.