Plzeňská vepřová krkovička
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 638 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 151 mg
 - Draslík 570.3 mg
 - Vláknina 1257.3 mg
 - Vitamín A 1257.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle. Přidáme omyté, na hranolky nakrájené maso, osolíme, okmínujeme a opepříme. Poté maso zprudka opečeme po všech stranách, podlijeme horkým vývarem a dusíme.
 - 
                                2
Tvrdší chléb namočíme do piva a přes síto prolisujeme k masu. Dále dusíme, podle potřeby přilijeme vývar.
 - 
                                3
Podáváme s vařenými bramborami.