Husa s ibiškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1009 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 89 g
 - Sodík 488 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 198.8 mg
 - Draslík 1038.5 mg
 - Vláknina 6181.3 mg
 - Vitamín A 6181.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Husu naporcujeme na 8 porcí a zprudka orestujeme na rozpáleném másle v hrnci.
 - 
                                2
Přidáme nakrájenou cibuli, víno, podlijeme vodou tak, aby byly porce téměř zakryté. Vaříme asi 30 minut, až je maso měkké. Přidáme rozmixovaná rajčata, osolíme, opepříme a opět povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme plod ibišku (okra) a ještě vaříme do změknutí všech surovin. Servírujeme vždy porci husy přelitou omáčkou, aby na každé bylo pár kousků okry.