Husarská roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Salám měkký
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Kmín celý
  • 25 g Česnek
  • 250 g Hovězí výřez
  • 1000 g Vepřový bok
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1335 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 93.7 mg
  • Draslík 280.6 mg
  • Vláknina 2160 mg
  • Vitamín A 2160 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček opláchneme, zcela zbavíme kostí a rozřízneme jej na plát, který rozklepeme doširoka.

  • 2

    Hovězí výřez společně s cibulí umeleme, přidáme drcený kmín, pepř, třený česnek, papriku a osolíme. Vše promícháme a přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený salám.

  • 3

    Plát masa směsí potřeme, maso zavineme, upevníme provázkem a osolíme na povrchu. Roládu položíme do pekáče na přesekané kosti, zalijeme vodou a dáme do rozehřáté trouby péci. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou a doléváme teplou vodou.

  • 4

    Měkké, dočervena upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a provaříme.

  • 5

    Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.

Komentáře k receptu