Guláš z kančího bůčku
Suroviny
- 600 g Kančí bok
 - 150 g Slanina vepřová
 - 500 g Zelí kysané
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 516 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 80.5 mg
 - Draslík 234.7 mg
 - Vláknina 10209.5 mg
 - Vitamín A 10209.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, bůček nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, kysané zelí scedíme a pokrájíme.
 - 
                                2
Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso a chvilku zarestujeme. Poté vmícháme papriku a zalijeme vodou. Směs ochutíme kořením, osolíme a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké.
 - 
                                3
V mezičase uvaříme doměkka zelí a scedíme je.
 - 
                                4
Do téměř udušeného masa vmícháme zelí a zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku. Guláš alespoň pět minut za stálého míchání povaříme.