Letní džuveč s tvarohem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 238 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 125.2 mg
 - Draslík 322.4 mg
 - Vláknina 633.8 mg
 - Vitamín A 633.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 119.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 156.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, osolíme, podlijeme trochou vody a podusíme asi 15 minut.
 - 
                                2
V misce smícháme rozšlehaná vejce s mlékem, rozdrobeným tvarohem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
 - 
                                3
Podušené papriky rozložíme do pekáče, zalijeme tvarohovou směsí a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.