Vepřový špíz se šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1291 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 76.2 mg
 - Draslík 658 mg
 - Vláknina 5802.5 mg
 - Vitamín A 5802.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou panenku nakrájíme na větší kousky, anglickou slaninu na tenké plátky, šalvějové lístky trochu posekáme, černé olivy vypeckujeme tak, aby zůstaly celé.
 - 
                                2
Na kousky masa položíme trochu šalvěje a každý kousek zabalíme do plátku slaniny. Napichujeme na jehly a prokládáme olivami. Položíme na středně ropálený gril a opékáme z každé strany asi 4 minuty.
 - 
                                3
Špízy sundáme z ohně, trochu opepříme, solí šetříme, slanina je sama o sobě dost slaná.
 - 
                                4
Špízy servírujeme přímo na jehle na oválných talířích.