Penne s omáčkou z koktejlových rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 828 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 55.5 mg
 - Draslík 785.6 mg
 - Vláknina 5324.3 mg
 - Vitamín A 5324.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 71.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na půlky pokrájíme koktejlová rajčata, prolisujeme oloupaný česnek, otrháme lístky ze svazečku bazalky, 120 g sýru parmezán najemno nastrouháme a 30 g ho nakrouháme na hrubé hoblinky.
 - 
                                2
Ve větším hrnci rozehřejeme 1/2 másla, na něm dožluta opečeme česnek, potom přidáme rajčata, osolíme a necháme 15 minut dusit. Přidáme 2/3 bazalkových lístků, odstavíme z ohně a uložíme do tepla.
 - 
                                3
Penne uvaříme al dente, scedíme, promícháme se zbývajícím máslem a strouhaným parmezánem a podle chuti osolíme a opepříme. Směs penne se sýrem potom vmícháme do rozdušených rajčat a rozdělíme do misek.
 - 
                                4
Servírujeme ozdobené parmezánovými hoblinkami a bazalkovými lístky.