Těstoviny farfalle s pórkem a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 245 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 522 mg
 - Vláknina 14266 mg
 - Vitamín A 14266 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vařící vodou.
 - 
                                2
Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pórky opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenká kolečka.
 - 
                                3
Uvařené těstoviny slijeme a necháme je okapat.
 - 
                                4
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm osmažíme nakrájenou cibuli, česnek a kolečka pórku. Potom k zelenině přimícháme žampiony a vše pod pokličkou 5 minut dusíme. Nakonec do pánve přidáme uvařené okapané těstoviny.
 - 
                                5
V míse rozmícháme solamyl se 2 lžícemi vody na hladkou kaši, do které pak ještě přidáme sójovou omáčku a med. Směsí přelijeme těstoviny se zeleninou, vše důkladně promícháme, prohřejeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.