Paela Valenciána
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1066 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 975 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 179.6 mg
 - Draslík 953.2 mg
 - Vláknina 9546.2 mg
 - Vitamín A 9546.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykostěná krůtí stehna nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Ve větším rendlíku na rozpáleném oleji do růžova zasmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kostičky masa, sůl, chilli, šafrán, zalijeme vodou a dusíme do měkka.
 - 
                                3
Papriky zbavíme zrníček a stopek, rozkrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme a pokrájíme.
 - 
                                4
Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme papriky s rajčaty, osolíme a opečeme.
 - 
                                5
Přebranou rýži spaříme, propláchneme studenou vodou, spolu s rajčaty a paprikami přidáme k masu, zalijeme 0,5 l vody, povaříme, přiklopíme pokličkou, dáme na 20 minut dusit do středně vyhřáté trouby.
 - 
                                6
Před podáváním rýži načechráme vidličkou. Jednotlivé porce podáváme posypané strouhaným sýrem.