Slepice dušená s rajčaty a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1952 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 185 mg
 - Draslík 1094.2 mg
 - Vláknina 9505 mg
 - Vitamín A 9505 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou vykuchanou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme, rajčata nakrájíme na plátky. Očištěné brambory krájíme na čtvrtky, olivy vypeckujeme a pokrájíme na půlky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme. Přiložíme maso a osmažíme ze všech stran. Podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi hodinu. Přidáme rajčata, brambory, olivy, posypeme strouhankou, pálivou paprikou, promícháme a dodusíme do měkka.