Brambory plněné slaninou a jalapeňos
Suroviny
- 70 g Sýr Cottage
 - 70 g Sýr Čedar
 - 150 g Slanina anglická
 - 100 g Rajčata Cherry
 - 20 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 kávová lžička Paprika sladká mletá
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Česnek sušený
 - 2 ks jalapeňos
 - 1.5 kg Brambory
 - 2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 272 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 14.2 mg
 - Draslík 1126.2 mg
 - Vláknina 14344.7 mg
 - Vitamín A 14344.7 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory vybereme malé velikosti.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 200 °C.
 - 
                                3
Brambory přepůlíme nebo rozčtvrtíme a smícháme je s olivovým olejem, oreganem, paprikou, tymiánem, solí a česnekem. Promícháme, aby se suroviny rovnoměrně rozprostřely.
 - 
                                4
Rozprostřeme je na plechu s pečícím papírem a pečeme 60 minut. Občas promícháme.
 - 
                                5
Mezitím si nakrájíme slaninu na kostičky, rajčátka přepůlíme a chilli papričky nakrájíme na jemno.
 - 
                                6
K bramborám přidáme oba sýry, šalvěj, slaninu, rajčátka a jalapeňos a ještě 5 minut pečeme.