Srnčí ragů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 3 ks Nové koření celé
  • 1 kg Srnčí plec
  • 5 polévková lžíce Víno červené
  • 1 polévková lžíce Marmeláda šípková
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 64700 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 192.3 mg
  • Draslík 995.8 mg
  • Vláknina 19322 mg
  • Vitamín A 19322 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozkrájenou zeleninu s cibulí osmahneme na másle, přidáme maso nakrájené na kostky, osmahneme ze všech stran, osolíme, přidáme koření, šťávu z citrónu a kousek citrónové kůry. Zpočátku maso dusíme ve vlastní šťávě, následně mírně podlijeme a dusíme do měkka.

  • 2

    Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy, šťávu zahustíme světlou jíškou, přimícháme zavařeninu, přilijeme víno a ještě zhruba 15 minut povaříme.

  • 3

    Hotovou šťávu procedíme na maso a společně prohřejeme ještě 15 minut.

  • 4

    Jako přílohy podáváme jemné knedlíky, noky z odpalovaného těsta a brambory.

Komentáře k receptu