Papriky naplněné fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 419 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1959.9 mg
 - Vláknina 33528.4 mg
 - Vitamín A 33528.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílé fazole den předem namočíme do vody. Druhý den si připravíme všechny potřebné ingredience. Omytým paprikám odřežeme vršky a vydlabeme jádřince. Pórek si očistíme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Fazole povaříme 5 minut ve vodě, ve které se máčely, potom je slijeme, zalijeme čistou vodou a spolu s pórkem vaříme doměkka.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej, přisypeme mouku a sladkou papriku a uděláme si světlou jíšku. Když je fazole měkká, přimícháme k ní jíšku, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a drobně pokrájenou zelenou petrželku. Promícháme a chvíli povaříme - vznikne nám hustá směs a tou naplníme papriky. Plněné papriky poskládáme do zapékací mísy, potřeme je olivovým olejem a dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme 45 minut při 200°C.
 - 
                                4