Naložený zeleninový džuveč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 255 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 904.2 mg
 - Vláknina 22918.5 mg
 - Vitamín A 22918.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.7 mg
 - Vitamín E 5.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechnu zeleninu omyjeme. Paprikám odstraníme stopky a jádřince, cibuli oloupeme. Lilky a rajčata spaříme a oloupeme.
 - 
                                2
Všechnu zeleninu nakrájíme na kolečka a v pánvi na rozpáleném oleji ji krátce restujeme, pak zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme doměkka.
 - 
                                3
Přibližně za 10 minut dušení přidáme omytou, drobně nakrájenou celerovou nať, pokrájený česnek, sůl a pepř, promícháme a dodusíme.
 - 
                                4
Zeleninový džuveč má konzistenci leča.
 - 
                                5
Ještě horký dáme do čistých a suchých lahví, uzavřeme víčky a sterilizujeme 10-15 minut. Vychladlé sklenice s džuvečem uskladníme na suchém a chladném místě.