Indonéský salát
Suroviny
- 300 g Ananas
 - 180 g Mungo klíčky
 - 180 g Arašídy
 - 250 g Kuřecí maso vařené
 - 100 g Máslo arašídové
 - 30 ml Olej sezamový
 - 80 ml Olej olivový
 - 50 ml Omáčka sojová světlá
 - 60 ml Limetková šťáva
 - 8 ks Cibulka jarní
 - 3 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 kg Brambory
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 991 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 239 g
 - Sodík 814 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1473.9 mg
 - Vláknina 30933.5 mg
 - Vitamín A 30933.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.2 mg
 - Vitamín E 5.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme brambory doměkka, scedíme, necháme zchladnout, nakrájíme na kostičky a přendáme do salátové mísy.
 - 
                                2
Do mísy přidáme ananas nakrájený na kostičky, nastrouhanou mrkev, naklíčené mungo, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, celer nakrájený na nudličky, nesolené arašídy a nakrájené uvařené kuřecí prsní řízky. Vše důkladně promícháme.
 - 
                                3
Arašídové máslo vložíme do misky a postupně vyšleháme olivový olej a světlou sójovou omáčku. Vmícháme chilli papričku, sezamový olej a limetkovou šťávu.
 - 
                                4
Hotový salát přelijeme zálivkou, promícháme a hned podáváme.