Fazolkové snopečky s paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 663 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 427.6 mg
 - Vláknina 10330 mg
 - Vitamín A 10330 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.8 mg
 - Vitamín E 8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolky opláchneme studenou vodou, odřežeme oba konce a svážeme provázkem do malých snopečků. Vložíme do vroucí vody spolu s oloupanou cibulí, česnekem a snítkou oregana. Vaříme jen tak dlouho, aby fazolky zůstaly křupavé, asi 10 minut. Poté vyjmeme a proplachujeme v ledové vodě. Necháme usušit na papírové utěrce. Z vývaru ponecháme 4 polévkové lžíce na dresink.
 - 
                                2
Papriky upečeme v mírně vyhřáté troubě 10 minut z každé strany (použijeme pečící papír, aby se šťáva nepřipekla), po upečení je necháme 10 minut v mikrotenovém sáčku a ještě teplou slupku snadno stáhneme. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme podélně na tenké proužky. Proužky papriky "svážeme" snopečky fazolek, rozdělíme na talíře a posypeme červenou cibulí nakrájenou na tenká kolečka.
 - 
                                3
Na závěr připravíme dresink: vymícháme dohladka 4 lžíce vývaru z fazolek, ocet, sůl a po troškách přilévaný olej. Zalijeme fazolkové snopky, posypeme slunečnicovými semínky, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu odležet. Před servírováním ozdobíme nasekanou pažitkou. Podávame studené, ne však chlazené.