Míchaná vejce s lososem obložená chřestem
Suroviny
- 1 kostka Cukr kostkový
 - 500 g Chřest bílý
 - 40 g Losos uzený
 - 500 g Chřest zelený
 - 4 kávová lžička Kaviár
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 1 l Voda pitná
 - 0.27 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Kerblík
 - 1 polévková lžíce Šťáva citrónová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 460 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 344.8 mg
 - Draslík 471.8 mg
 - Vláknina 5641.4 mg
 - Vitamín A 5641.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru a necháme okapat. Plátky lososa nakrájíme na nudličky. V syrových vejcích rozmícháme pepř a sůl. Ochucená vejce za občasného míchání smažíme na pánvi a jakmile se srazí, přidáme k nim nudličky lososa.
 - 
                                2
Na teplé talíře naaranžujeme lososa, kterého obložíme vařenými kousky chřestu. Lososa i chřest zalijeme zálivkou a navrch poklademe míchanými vejci. Na závěr ozdobíme kaviárem. Podáváme teplé ozdobené nasekaným kerblíkem.