Krevety na grilu
Suroviny
- 20 g Koření mexické
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Pomerančová šťáva
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Olej olivový extra panenský
 - 1 kg Krevety tygří - loupané
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 342 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 131.3 mg
 - Draslík 50.6 mg
 - Vláknina 1629.8 mg
 - Vitamín A 1629.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Marináda: česnek oloupeme, nakrájíme, prolisujeme do misky, přidáme drobně nasekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, vmícháme cayenské koření, mletou paprikou, z 1 citronu nastrouhanou kůru, vymačkanou šťávu z 1 pomeranče, všechny suroviny zamícháme, podle chuti přisypeme sůl a pepř.
 - 
                                2
Krevety omyjeme pod tekoucí studenou vodou a naskládáme je do připravené marinády, kterou dáme do ledničky na celou noc.
 - 
                                3
Dřevěné špejle namočíme do studené vody, a to proto, aby se při grilovaní nespálily. Krevety vybíráme z marinády a napichujeme je na namočené špejle.
 - 
                                4
Rošt na grilu potřeme olejem, gril rozehřejeme na vysokou teplotu a rozložíme špízy, které po dobu pečení otáčíme na každou stranu. Pečeme přibližně 10 minut, podle toho na jak silném ohni pečeme.
 - 
                                5
Upečené krevety porcujeme na talíře a přidáme plátky citronu.