Borůvková marmeláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 117.4 mg
 - Vláknina 7200 mg
 - Vitamín A 7200 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky očistíme, omyjeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Do velkého hrnce vložíme borůvky, přidáme želírovací cukr, kyselinu citronovou a portské víno. Směs promícháme a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut a pak hrnec ze sporáku sundáme.
 - 
                                3
Borůvkovou marmeládu nalijeme do připravených skleniček a skleničky vzduchotěsně uzavřeme.