Ovocná studená polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 206 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 541.1 mg
 - Vláknina 9013 mg
 - Vitamín A 9013 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Višně, meruňky, broskve, švestky umyjeme, nakrájíme na malé kousky, ovoce položíme do hrnce, vysypeme vanilkový cukr, sůl, zalijeme studenou vodou, postavíme hrnec na sporák a na středním plamínku vaříme 30 minut.
 - 
                                2
Uvařené ovoce propasírujeme přes síto, polévku zahustíme hladkou moukou smíchanou se studenou vodou, podle potřeby ještě můžeme dosolit, dochutíme cukrem, polévku přivedeme k varu, odstavíme a necháme ji vychladnout.
 - 
                                3
Vychlazenou polévku porcujeme na hluboké talíře a podáváme.