Zavařenina z angreštu s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 67 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 87.7 mg
 - Vláknina 3440.2 mg
 - Vitamín A 3440.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebraný a opláchnutý angrešt dáme do vody, přivedeme k varu a na slabém plameni vaříme asi 15 minut, až všechny angrešty popraskají.
 - 
                                2
Angrešt propasírujeme přes síto nebo na pasírovacím strojku a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Snítky máty opláchneme a vytřepeme dosucha, otrháme a nadrobno nasekáme lístky. Vychladlé angreštové pyré smícháme s želírovacím cukrem 3plus1, přivedeme k varu a za neustálého míchání vaříme klokotem asi 4 minuty. Ke konci vaření přihodíme nasekanou mátu. Ještě horké plníme do sklenic a dobře uzavřeme.