Hrušky nakládané ve vlastní šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 79 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 226.9 mg
 - Vláknina 13500 mg
 - Vitamín A 13500 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme středně velké a nepomačkané hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme jadřince. Namočíme do vroucí vody, ve které rozmícháme kyselinu citronovou.
 - 
                                2
Poté je rozdělíme do sklenic a zalijeme vodou, ve které se namáčely. Zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85-85 °C sterilujeme 20-25 minut.
 - 
                                3
Po vychladnutí uložíme na temném a suchém místě.