Sterilizovaná tykev se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 3896 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1136 mg
 - Vláknina 14914.9 mg
 - Vitamín A 14914.9 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 225.9 mg
 - Vitamín E 6.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechnu zeleninu omyjeme a necháme okapat. Rajčata spaříme horkou vodou, potom je přelijeme studenou a oloupeme. Zelené a žluté papriky zbavíme jadřinců a spolu s rajčaty a oloupanou tykví nakrájíme na tenké nudličky.
 - 
                                2
Ve větším hrnci rozpálíme olej a na něm necháme zesklovatět oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Když je už cibule sklovitá, vložíme všechnu nakrájenou zeleninu a zamícháme. Ihned zalijeme 5 dl vody, octem, přisypeme cukr, sůl, vložíme bobkový list, nové koření a nakonec celý pepř. Zamícháme a občasným promícháním přivedeme k varu. Potom povaříme ještě 10-15 minut.
 - 
                                3
Hotovou a ještě horkou zeleninu spolu s nálevem naplníme do sklenic. Sklenice zavíčkujeme a naskládáme do sterilizačního hrnce, kde sterilizujeme 5 minut.
 - 
                                4
Sklenice vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.