Mrkvový salát s kedlubnou a arašídy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 30 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 131.9 mg
 - Vláknina 5586 mg
 - Vitamín A 5586 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou jarní mrkev a střední mladou kedlubnu nastrouháme na tenší hranolky. Jarní zelenou cibulku pokrájíme na kolečka. Petrželovou nať omyjeme pod tekoucí vodou, vodu setřepeme a nať pokrájíme nadrobno. Vše v míse promícháme.
 - 
                                2
Slané arašídy vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozmačkáme. Vlašské ořechy pokrájíme na menší kousky, které spolu s arašídy přimícháme do zeleniny. Ještě přidáme na malé kostky nakrájený balkánský sýr. Salát dochutíme olejem, bílým pepřem a podle chuti šťávou z limetky (asi 1/2 lžíce). Zlehka vše promícháme a podáváme.