Koláčky s rebarborou a crème fraîche pro zamilované
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
 - 170 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Créme fraiche
 - 160 g Reveň (Rebarbora)
 - 200 g Cukr moučkový
 - 40 g Maizena - kukuřičný škrob
 - 0.25 kávová lžička Kardamom
 - 1 kávová lžička Cukr vanilka
 - 1 kávová lžička Cukr skořicový
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Kardamom
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Fazole bílé
 - 1 polévková lžíce Cukr moučka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 961 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 134 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 488.7 mg
 - Draslík 399.2 mg
 - Vláknina 7689 mg
 - Vitamín A 7689 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si křehké těsto: v míse utřeme máslo se žloutky do pěny. Pak postupně přimícháme špetku voňavého koření kardamom, špetku soli, hladkou mouku smíchanou s Maizenou a 2-3 lžíce vody. V míse vše dobře promícháme, pak těsto dobře propracujeme rukama na pomoučeném vále. Vytvarujeme z něj váleček, který zabalíme do potravinářské fólie a dáme těsto na 45-60 minut do chladničky.
 - 
                                2
Troubu si předehřejeme na 180°C. Malé koláčkové formičky (přibližně o průměru 10-12cm) si vymažeme máslem, středy pečícím papírem a pak je vyložíme těstem. Každý střed těsta zatížíme fazolemi, aby se při pečení nevydouvaly. Formičky s těstem poklademe na plech, pečeme 13-15 minut.
 - 
                                3
Náplň do koláčků: omyté stvoly rebarbory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky prosypeme je skořicovým cukrem, kardamomem a odložíme ji do misky. V druhé míse si vyšleháme vejce s moučkovým cukrem do pěny, do ní zlehka zamícháme "Crème fraîche" (krém freš) a pokrájenou rebarboru.
 - 
                                4
Z horkých rozpečených koláčků opatrně odstraníme fazole, naplníme je rebarborovým krémem a dáme do trouby dopéct. Pečeme 18-20 minut dozlatova.
 - 
                                5
Vychladlé koláčky posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem (z pravé vanilky) a podáváme.
 - 
                                6
Dobrou chuť.