Malinové mlsání
Suroviny
- 450 g Maliny
 - 120 g Máslo čerstvé
 - 350 g Mléko plnotučné
 - 70 g Cukr moučka
 - 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 ml Martell cognac
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 6 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 8 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 304.5 mg
 - Draslík 109.5 mg
 - Vláknina 8958.4 mg
 - Vitamín A 8958.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 293.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy prosejeme hladkou mouku se špetkou soli a zamícháme do ní lžičku cukru a na kostky pokrájené změklé máslo. Směs promícháme, postupně do ní budeme přidávat po lžicích vodu (4-8) a těsto důkladně vypracujeme tak, aby bylo hladké a vláčné. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do lednice na 1-2 hodiny odpočinout.
 - 
                                2
Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech vymažeme máslem a trochu pokropíme vodou. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na placku silnou 3 mm. Vykrojíme kolečka o průměru 8-10cm, poklademe je na plech, kolečka propícháme vidličkou a dáme je do trouby péct. Pečeme je dozlatova 13-15 minut. Upečená kolečka z plechu dáme na druhý plech vyložený pečícím papírem.
 - 
                                3
Čerstvé maliny propláchneme v sítu pod tekoucí vodou, necháme je okapat a osušíme je (dáme je na čistou utěrku).
 - 
                                4
Připravíme si krém: v míse vyšleháme moučkový cukr s čerstvými žloutky do pěny. Do druhé mísy prosejeme mouku, do které zapracujeme žloutkový krém. Ve větším rendlíku přivedeme mléko k varu. Vařící mléko za stálého míchání přimícháváme do krému s moukou, pak vše dáme zpět do rendlíku. Stále mícháme a vaříme 2 minuty. Rendlík s krémem odstavíme z plotny, do krému zamícháme koňak (nebo rum) a necháme krém vychladnout.
 - 
                                5
Upečená kolečka rozkrojíme ostrým širokým nožem na poloviny. Spodní část potřeme krémem a na něj poklademe maliny. Vrchní část koleček zespodu též potřeme krémem a přiklopíme je na maliny. Kolečka poklademe na mísu, povrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme.