Velikonoční kůzlecí pečínka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1161 mg
 - Bílkoviny 110 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 322.4 mg
 - Draslík 2079.6 mg
 - Vláknina 420 mg
 - Vitamín A 420 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu si předehřejeme na 160°C. Kýtu z kůzlete očistíme od blan, omyjeme ji a osušíme. Celou hlavičku česneku (asi 8 stroužků) očistíme, stroužky prolisujeme a promícháme se solí. Slaninu nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Celou kýtu potřeme utřeným česnekem, vložíme ji do pekáče na 1/2 plátků slaniny, povrch kýty pokryjeme 2/2 plátků ze slaniny. Pekáč zakryjeme poklicí a vložíme na spodní rošt do trouby. Maso budeme péct pomalu 3-4 hodiny. 1 -2 za hodinu ho polijeme výpekem a otočíme. Přibližně 10-15 minut před dopečením troubu zapneme na 200°C, poklici odebereme a maso pečeme do zlatohněda.
 - 
                                3
Kůzlecí pečínku naporcujeme a hned podáváme.