Jarní kopřivová roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 110 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 292.8 mg
 - Draslík 233.3 mg
 - Vláknina 8719.5 mg
 - Vitamín A 8719.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
250 g čerstvých kopřiv spaříme, scedíme a na jemno nasekáme.
 - 
                                2
Z másla, oleje a 3 lžic mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji 1/8 l mléka, povaříme 3 minuty a odstavíme. Do vzniklého bešamelu zamícháme postupně tři žloutky, sůl, po částech nasekané kopřivy a sníh ušlehaný ze zbylých bílků.
 - 
                                3
Na plech položíme pečicí papír, rozetřeme na něj směs a pečeme v předehřáté troubě 15 - 20 minut.
 - 
                                4
Upečené těsto překlopíme na pomaštěný papír, potřeme rajčatovým protlakem a pomocí papíru zavineme roládu.
 - 
                                5
Roládu podáváme teplou s bramborovou kaší.