Kopřivový jarní svítek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 2025 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 271.8 mg
 - Draslík 115.1 mg
 - Vláknina 1528.5 mg
 - Vitamín A 1528.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 178.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté mladé kopřivové listy dáme do síta (6-7 vrchovatých lžic) a spaříme je vařící vodou (1/2 l). Okapané a vychladlé kopřivy pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Krupici dáme do mísy a zalijeme ji 1 dl horkého mléka, přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla, sůl, pepř, 4 žloutky a kopřivy. Směs pořádně promícháme.
 - 
                                3
Vyšleháme ze 4 bílků tuhý sníh, který zapracujeme do svítku. Pekáček vytřeme 2 lžícemi másla a dáme ho do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 190°C - 200°C přibližně 20 minut.