Kopřivový špenát s bujónem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 294 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 205 mg
 - Draslík 779.4 mg
 - Vláknina 28721 mg
 - Vitamín A 28721 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listy jarní mladé kopřivy omyjeme, dáme do hrnce se 3 litry vařící vody. Spaříme je asi 30 sekund, scedíme, necháme okapat, potom je posekáme nadrobno.
 - 
                                2
Oloupeme cibuli, drobně ji pokrájíme a v rendlíku zpěníme na másle. Přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Potom k jíšce přimícháme zeleninový teplý bujón, důkladně vymícháme a vaříme asi 10 minut.
 - 
                                3
Přidáme kopřivy, sůl (0.5-1 lžička), pepř, utřený česnek, a pod pokličkou podusíme asi 5 minut. Za stálého míchání přidáme rozšlehaná vajíčka. Vaříme asi 2 minuty, dochutíme solí a podáváme.