Džem rybízový s estragonem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 43 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 80.8 mg
 - Vláknina 2209.2 mg
 - Vitamín A 2209.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opláchnutý a otrhaný rybíz nasypeme do hrnce, přidáme vodu, zakryjeme a po uvedení k varu poodkryjeme pokličku, aby směs nepřetekla, a vaříme doměkka asi 15 minut. Uvařený rybíz umeleme v pasírovacím mlýnku nebo propasírujeme stěrkou přes síto. Odstraníme tím slupky a jadérka, kterých by v zavařenině nemělo být moc.
 - 
                                2
Opláchnutý estragon dobře otřepeme, lístky otrháme a nadrobno nasekáme. Přepasírovaný rybíz v hrnci promícháme s želírovacím cukrem, přivedeme k varu a na prudkém ohni vaříme 2 minuty. Směs v pravidelných intervalech promícháváme. Po 2 minutách odstavíme, přimícháme estragon a plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a pořádně uzavřeme.