Jarní hrášková polévka s ředkvičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 55 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 172.7 mg
 - Vláknina 4150 mg
 - Vitamín A 4150 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme svazek ředkviček i s mladými lístky, jarní cibulku a petrželku kudrnku. Cibulku a asi 2 polévkové lžíce lístků z ředkviček tence nakrájíme (lístky na proužky a cibulku na kroužky). 2-3 ředkvičky si nakrájíme na plátky, petrželku pokrájíme nadrobno a obě ingredience odložíme do misky, použijeme je na ozdobu.
 - 
                                2
V kastrólu rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibulku i lístky z ředkviček. Přilijeme 750ml vody, přidáme sůl, bílý pepř, přepůlené zbylé ředkvičky a zmrazený zelený hrášek, který jsme předtím dali do síta a propláchli. Vodu přivedeme k varu a hrášek vaříme přibližně 7-8 minut. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme ji sladkou smetanou.
 - 
                                3
Polévku před podáváním na talířích ozdobíme pokrájenými ředkvičkami a petrželkou.