Jarní polévka z mladých kopřiv
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 650 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 38.8 mg
 - Draslík 551.3 mg
 - Vláknina 11189.8 mg
 - Vitamín A 11189.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku osmahneme v hrnci na másle. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a podlijeme vínem. Necháme přejít varem, přilijeme vývar a vaříme do změknutí brambor. Potom přilijeme smetanu a přidáme najemno nasekané listy mladých kopřiv. Už jen krátce povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem (v případě potřeby ještě přepasírujeme přes jemný cedník).
 - 
                                2
Před podáváním polévku našleháme do pěny.