Zavařené broskve v cukru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
 - Sacharidy 159 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 159 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 572.6 mg
 - Vláknina 9000 mg
 - Vitamín A 9000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.8 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme větší, zralé, ale pevné broskve. Spaříme je vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Vložíme do keramické mísy, posypeme cukrem a odložíme na 24 hodin.
 - 
                                2
Poté broskve rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou, kterou mezitím pustily, a zavíčkujeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.
 - 
                                3
Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě.