Neslazená švestková povidla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 261.7 mg
 - Vláknina 4666.7 mg
 - Vitamín A 4666.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře zralé švestky důkladně omyjeme, odstraníme stopky, vypeckujeme a nasypeme do kastrolu. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
 - 
                                2
Horká povidla rozdělíme do čistých skleniček, naskládáme je do pekáče a ve vyhřáté troubě necháme zasušit.
 - 
                                3
Po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.