Pečené trojhránky s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 13.3 mg
 - Draslík 254 mg
 - Vláknina 2609.2 mg
 - Vitamín A 2609.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, máslo a sůl. Přidáme borůvky a za stálého hnětení postupně přiléváme mléko, až vypracujeme vláčné těsto.
 - 
                                3
Těsto rozdělíme na třetiny, z každé vytvoříme bochánek, který na pomoučené pracovní ploše rozválíme na kulatý plát. Každý plát ostrým nožem rozdělíme na tři stejně velké trojúhelníky, které přendáme na plech s pečicím papírem.
 - 
                                4
Trojúhelníky těsta potřeme mlékem, posypeme plátky mandlí a pečeme dozlatova přibližně 20 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů.