Jablka na koláče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 79 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 144.5 mg
 - Vláknina 5112.7 mg
 - Vitamín A 5112.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a namočíme do misky s 2,5 l vody a octem na 30 minut. Potom jablka scedíme a na silnějším struhadle nastrouháme do misky. Pokapeme je citrónovou šťávou a promícháme.
 - 
                                2
Připravená jablka lžící naplňujeme do umytých a suchých sklenic. Povrch posypeme posypeme směsí vanilkového a krupicového cukru. Dále do každé sklenice dáme trošku skořice a vše zalijeme dvěma lžícemi vody. Naplněné sklenice uzavřeme víčky.
 - 
                                3
Do hrnce nalijeme zbylou vodu, naskládáme do ní připravené sklenice a sterilizujeme 45 minut od bodu varu. Následovně vyndáme z hrnce, necháme vychladit a uskladníme na chladném a tmavém místě, kde je uskladňujeme delší dobu.