Polévka tzatziki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 66 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 243.9 mg
 - Vláknina 2201.8 mg
 - Vitamín A 2201.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jogurt dohladka rozmixujeme s vodou, 1/4 očištěné, na kostičky nakrájené okurky, nasekaným česnekem, olejem, octem a mátou. Směs osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Polévku nalijeme do mísy a vmícháme do ní zbylou nakrájenou okurku. Přikryjeme a necháme nejméně 1 hodinu v chladničce.
 - 
                                3
Před podáváním polévku ozdobíme mátou a nakrájenou jarní cibulkou.