Smažené bedly II
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Paprika sladká
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 6 ks Bedly čerstvé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.56 dl Olej rostlinný
 - 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 hrnek Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 40.4 mg
 - Vláknina 66.3 mg
 - Vitamín A 66.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kloboučky z bedlí očistíme, mírně osolíme, obalíme v těstíčku a strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.
 - 
                                2
Těstíčko - rozmícháme vejce s pivem, česnekem a kořením a přidáme mouku tak, aby směs byla přiměřeně hustá.