Slatko z kdoulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
 - Sacharidy 258 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 167 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 337.2 mg
 - Vláknina 342 mg
 - Vitamín A 342 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kdoule omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a oloupeme.
 - 
                                2
Nakrájíme je na plátky nebo kousky, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a vaříme 5 minut.
 - 
                                3
Ve druhém hrnci si svaříme sirup z 5 dl vody a 1 kg cukru.
 - 
                                4
Do sirupu dáme kdoule, které jsme sítkem vybrali z vody, hřebíček
 - 
                                5
a vaříme při mírné teplotě tak dlouho, až budou mít konzistenci hustého sirupu - džemu.
 - 
                                6
Uvařené kdoule se sirupem nalijeme do čistých suchých sklenic a dobře uzavřeme.