Karamelizované podzimní ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 28 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 29.2 mg
 - Draslík 257.6 mg
 - Vláknina 8862 mg
 - Vitamín A 8862 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Švestky nebo slívy omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na dílky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a pomerančovou šťávu. Za častého míchání povaříme, aby se cukr rozpustil. Zvýšíme příkon tepla a vaříme, až se začne tvořit zlatý karamel. Přidáme jablka a za stálého míchání je povaříme doměkka. Potom přidáme hrušky, povaříme doměkka a nakonec vsypeme švestky a ještě chvíli povaříme.
 - 
                                3
Ovoce má být měkké, obalené v karamelu a nemá se rozpadat.
 - 
                                4
Podáváme teplé, s kopečkem zakysané smetany.